دنیای دیجیتال

جنگ های سایبری ایران

جنگ های سایبری نام مجموعه ای  چهار قسمتی است که   به بررسی بدافزارهای استفاده شده در حملات سایبری بر ضد ایران می پردازد. با ارشاکو همراه باشید …

اولین قسمت این مجموعه، با مروری بر دلایل روی آوردن رئیس جمهور وقت آمریکا به عملیات بازی‌های المپیک (Operation Olympic Games) آغاز می شود. بازی‌های المپیک، اسم رمز عملیاتی سایبری است که پروژه آن در سال ۲۰۰۶ توسط جورج بوش پسر با هدف از کاراندازی تاسیسات هسته‌ای ایران کلید خورد.

در این کلیپ، به کرات، به منابع مختلف داخلی و خارجی استناد شده است و داستان از نگاهی کاملاً بی طرفانه، اما فنی، روایت می شود. مشاهده این کلیپ کوتاه به تمامی دست اندرکاران و فعالان در حوزه فناوری اطلاعات کشور توصیه می شود.

شرکت مهندسی شبکه گستر، ارائه دهنده محصولات و خدمات در زمینه امنیت شبکه از زمان تاسیس در سال ۱۳۷۰، همواره به امر آگاه سازی در زمینه امنیت فناوری اطلاعات توجهی خاص داشته است. بخش اخبار شبکه گستر، که بیش از هفت سال از راه اندازی آن می گذرد، یکی از غنی ترین منابع اطلاعاتی در حوزه امنیت فناوری اطلاعات به شمار می رود. جدیدترین اخبار و رویدادهای امنیت دنیای دیجیتال در ایران و جهان بطور مستمر در اتاق خبر شرکت مهندسی شبکه گستر در اختیار عموم قرار داده می شود.

 

۹۲d1d9e235c5fef29373857d95d88ba1_XL
جنگ های سایبری

 

در ادامه  تحلیل این فیلم باید گفت به ماجرای کشف و تحلیل بدافزار Stuxnet در سال ۲۰۱۰ پرداخته می شود. بدافزاری فوق پیچیده، مهندسی شده، با ده ها مجموعه کد رمز شده که به زبان‌های برنامه نویسی مختلف نوشته شده است. Stuxnet با توانایی سوءاستفاده از چندین ضعف امنیتی ناشناخته و ساختار برنامه نویسی پیشرفته خود تنها بر روی کامپیوترهای متصل به دستگاه های صنعتی PLC خاص اقدام به خراب‌کاری می کند. هدف آن از کاراندازی سانتریفیوژ استفاده شده در تاسیسات هسته ای ایران است. سازندگان Stuxnet می دانستند که هدف مورد نظر آنها در شبکه هایی مجزا و غیرقابل دسترسی از اینترنت قرار دارد. بدین منظور روش اصلی نفوذ نه از طریق اینترنت، بلکه بوسیله حافظه های USB Flash آلوده است.

در انتها نیز به نقش آمریکا و اسرائیل در پروژه عملیات بازی های المپیک و ساخت بدافزار Stuxnet و دلایلی که منجر به جدی گرفته شدن جنگ‌های سایبری توسط بسیاری از دولت های جهان شد اشاره می شود. با کشف و شناسایی بدافزارStuxnet، عصر جدیدی در نبرد میان دولت ها با عنوان جنگ های سایبری آغاز شد. هر چند که تا پیش از آن نیز جنگ های سایبری تعریفی کاملاً مشخص داشت اما بعد از حمله بدافزار Stuxnet به تاسیسات هسته‌ای ایران بود که نقش و اهمیت آن در جنگ های نوین آشکار شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا