انواع رایحه های عطری
انواع رایحه های عطری صمغ و رزین
موادی که در این گروه قرار میگیرن، از قدیمی ترین مواد مورد استفاده در ترکیبات عطرها هستند. همچنی این مواد در اکثر عطر های شرقی هم مورد استفاده قرار میگیرند. موادی که در ایم پروه قرارمیگیرند بر اساس بویی که دارند در دستههای مختلف قرار میگیرند.
صمغ نرم در کنار موادی مثل وانیلف بنزن، صمغ پرو،سمغ تولو( شبیه به صمغ پرو است اما بوی آن کمی شیرینی تر است) به کار میرود. این مواد در کنار هم نت ملایمی را ایجاد میکنند و کم کم بوی آنها باز میشود. اگر این مواد در کنار ترکیبات گل بهکار رود باعث میشود که بوی انها ماندگارتر شود( وقتی حجم گلهای استفاده شده زیاد باشد). همچنین این ترکیبات در کنار ترکیبات گل، باعث شرقی شدن عطر میشود به علاوه اینکه باعث میشود نت عطر بیشتر به سمت نت گل برود.
نوعی صمغ وجود دارد به صمغ رزینی که حاوی اُپوپوناکس، کُندُر، و غیره میباشند. این مواد باعث عمق بخشیدن به عطر و همچنین ایجاد خط بو در عطر میکنند. چون این مواد از روی درختان جمعآوری میشوند پس تناسب ترکیبی خوبی با رایحههای چوبی دارند.
انواع رایحه های عطری مشک و عنبر
در صنعت عطر، وقتی به نتها میرسیم، وازه و اصطلاحی به کار میرود به نام نتهای “حیوانی” این نتها در واقع از موادی ایجاد میشوند که یا در طبیعت وجود دارند و به طور مستقیم از آنها استخراج میشود که منشا اصلی این مواد حیوانات هستند و یا اینکه در آزمایشگاه تولید میشوند. اما ویژگی اصلی انها که باعث شده به این نام معروف شوند، القای حس زمینی و جذابیت است.
در عطر سازی سنتی و قدیمی این نتها بیشتر از مشک آهو و عنبر تولید میشده است اما امروزه به دلیل بحثهای زیادی که در مورد حقوق حیوانات بیشآمده، سعی شده است از روش های جایگزین آزمایشگاهی برای تولید این نتها استفاده شود. امروزه بیشتر نتهایی که از عنبر به وجود میآید منشا طبیعی دارد و از طبیعت استخراج میشود. این ماده(عنبر) در طبیعت بسیار نایاب و گران قیمت بوده و فقط از اسپرم وال دریایی تولید میشود. که البته محققان در تلاش اند تا روشهای جایگزین آزمایشگاهیبرای تولید این ماده را پیدا کنند.
مشکهایی که در ازمایشگاه به روش سنتز تولید میشوند انواع مختلفی دارند که تفاوت انها در رایحه و مشخصه بویی انها است. (مثلا: گالاکسولید، هابانولیت، اِتیل برازیلت و غیره). نتهایی که از کهربا ایجاد میشوند با نتهایی که از عنبر بخه وجود میایند بسیار متفاوتن. در نتهای کهربایی شیرینی و عمق خاصی وجود دارد ( که مشخصه بیشتر عطرهای شرقی است) اما نتهایی که از عنبر ایجاد میشوند نه تنها عمیق نیستند بلکه شیرین هم نیستند.
فقط تعداد کمی از حیوانات هستند که در چرخه تولید نت از آنها، آسیب نمیبینند( مثل نوعی خرگوش کوهی که از مدفوع آن برای تولید نت استفاده میشود، نوع بز کوهی ، یکی از جانوران دریایی و زنیور عسل). بقیه حیوانات در اکثر موارد یا میمیرند و یا نقص عضو میشوند. برخی از نتهای حیوانی مثلمشک .و عنیر را میتوان از گیاهانی مثل درخت بید مشک و گلپر هم تولید کرد.
اما یکسری نتهای به اصطلاح فانتزی هم وجود دارد که برای تولید آنها عطر سازان از ترکیب چند نت و یا یکسری سنتزهای ازمایشگاهی استفاده میکنند. که این نتهای فانتزی بیشتر حس همان نتهای حیوانی را القا میکنند. مثل مثلا شیر( چون از گاو به وجود میاید در دسته نتهای حیوانی قرار میگیرد) یا مثلا خاویار، نت چرم و غیره..