کامپیوترها برای اجرای بهتر و مناسب نرم افزارها به میزان حداقل رم نیاز دارند تا در هنگام اجرای برنامه ها سیستم شما دچار مشکل نشود .افزایش حافظه رم تا حدود زیادی معمولا باعث افزایش سرعت کامپیوتر شما خواهد شد اما نه همیشه !افزایش رم همیشه نمیتواند در چنین مواقعی به شما کمک کند بلکه اغلب بعد از حجم مشخصی دیگر ارتقاء رم تاثیری در سرعت ندارد .در این شرایط باید از فاکتور حجم چشم پوشی کرده و به سراغ سرعت بروید . با نقد و بررسی این مطلب از دنیای دیجیتال همراه ما باشید.
در انتخاب رم های پرسرعت فاکتوری به نام فرکانس با یکای MHz مهم و قابل توجه است .فرکانس در واقع بر حجم داده های ورودی و خروجی به رم تاثیر میگذارد به همین دلیل عامل مهمی است .اگر شما رمی با فرکانس بالاتر خریداری کنید مسلما سرعت بالاتری را تجربه خواهید کرد .دومین عامل تاثیرگذار بر سرعت رم شما فاکتوری به نام تاخیر یا Latency است که به مدت زمان بین درخواست شما و پاسخ سیستم گفته میشود .واضح است که هرچه این مدت کمتر باشد رم شما پرسرعت تر خواهد بود .پس در صورتی که سیستم شما رم کافی در اختیار دارد به سراغ رم هایی با فرکانس بالا و تاخیر کم بروید تا تغییر محسوس سرعت را احساس کنید .
معمولا اگر با نرم افزارهای حرفه ای ویرایش فیلم و صوت سرو کار داشته باشید به رم زیادی نیاز دارید اما در چنین مواقعی هم اغلب ۸ یا ۱۶ گیگابایت رم برای شما کافی خواهد بود .با داشتن این میزان رم نرم افزارها به راحتی اجرا شده و شما تا چند سال از ارتقاء رم بی نیاز هستید .
اگر گیمر هستید غالبا ۱۶ گیگابایت رم برای شما کافی خواهد بود در حالی اکثر بازی های فعلی به ۸ گیگابایت رم نیاز دارند .در این شرایط بهتر است به جای افزایش حجم به فکر افزایش سرعت باشید .
در هنگام خرید رم برای ارتقاء سیستم به این نکته مهم توجه کنید که سرعت رم جدید باید با سرعت مادربردتان برابر باشد .به عنوان مثال مادربردی با شکاف های رم ۱۳۳۳ مگاهرتزی فرکانس رم ۲۰۰۰ مگاهرتزی را به همان اندازه محدود خواهد کرد .
باتوجه به گفته های بالا عموما کاربران خانگی و حتی کسانی که با نرم افزارهای ویرایشی سنگین مانند ویرایش صدا سر و کار به حجمی بیشتر از ۱۶ گیگابایت نیاز پیدا نمیکنند .اما مواردی هم هست که کاربر به رم های ۳۲ یا ۶۴ نیاز داشته باشد .در انتخاب رم این شما هستید که با توجه به نوع کاربری میزان رم را مشخص میکنید .عموما برای کاربران خانگی با استفاده های روزانه مانند مرور وب ،بازی ،تماشای فیلم و … رم ۸ گیگابایتی گزینه مناسبی است و در صورت تمایل به ارتقاء رم بهتر است به فکر افزایش سرعت آن باشید تا حجم .