بوی عطر ما چگونه به مشام دیگران می رسد ؟
به قلم ارشاکو : الکل ها تشکیل دهنده ی ۹۰ تا ۹۶ درصدی عطرها می باشند !!! زیرا الکل باعث متصاعد شدن و یا به عبارتی پخش شدن بو از روی پوست شما خواهند شد و اگر وجود نداشته باشند خودتان تنها کسی خواهید بود که متوجه خواهد شد که عطر زده اید !!!
هر عطری از ۳ رایحه مختلف تشکیل شده است !!! رایحه اولیه ، رایحه میانی و رایحه پایانی !
چه جالب ! مگر همه عطر ها فقط از یک بو تشکیل نشده اند ؟! نه ، عطرها از ۳ رایحه یا به زبان خودمان از ۳ بو تشکیل شده اند.
همانطور که ذکر شد هر عطری دارای ۳ رایحه می باشد ، که هر کدام از این رایحه ها دارای میزان ماندگاری و وزن مولکولی متفاوتی هستند ، خب این یعنی چی ؟ یعنی این که هر کدام میزان ساعت معینی می توانند به مشام شما برسند .
به توضیح هر کدام از این رایحه های می پردازیم:
رایحه ابتدایی : رایحه ابتدایی همان اولین بویی است که به هنگام اسپری عطر بلافاصله بوی آن را حس می کنید . همان بویی که اغلب بر اساس همین بو عطر یا ادکلن خود را انتخاب می کنید ، که کاریست اشتباه !
رایحه اولیه تازه و تند بوده و به سرعت تبخیر می شود و میزان ماندگاری آن به نسبت بقیه رایحه ها خیلی کم می باشد ، اما مهم ترین نقش را در خرید یک عطر ایفا می کنند ، چرا که اکثر مردم از وجود رایحه های بعدی عطر بی اطلاع می باشند .
رایحه میانی : رایحه میانی بلافاصله بعد از رایحه اولیه خود را نشان می دهد که می شود گفت تشکیل دهنده بدنه اصلی عطر ماست و بوی تند اولیه ای را که به مشام می رسید را به سمت ملایم بودن سوق می دهد و اکثرا از عصاره های گل در این رایحه استفاده می شود. این رایحه نسبت به رایحه اولیه از میزان ساعت ماندگاری بیشتری برخوردار می باشد .
رایحه پایانی : رایحه پایانی و اصلی ترین و ماندگارترین رایحه !!! بلی ، رایحه اصلی . زمانی که دو رایحه اولیه از بین رفتند زمان به مشام رسیدن رایحه سوم خواهد بود ، رایحه ای که دوام و ماندگاری بیشتری نسبت به دو رایحه اولیه داشته و همان بویی خواهد بود که تا چندین ساعت بعد از استفاده از شما و لباس هایتان متصاعد خواهد شد . این رایحه معمولا از اجزای سنگین و پر دوامی هم چون صمغ ها ، کهرباها ، نعناع هندی و … تولید می شوند .
فکر کنم الان همه ما متوجه شده ایم که به هنگام خرید عطر ، مهم ترین رایحه در انتخاب عطر مورد نظر کدام رایحه می باشد .