خودرو

مقایسه سیستم‌های خودران مرسدس، ب‌ام‌و، اینفینیتی و تسلا

مقایسه سیستم‌های خودران مرسدس

تسلا مدل S در برابر ب‌ام‌و ۷۵۰i، اینفینیتی Q50S و مرسدس بنز S63 AMG، چهار خودرویی که در تلاش‌اند تا ثابت کنند که رانندگی آن‌ها از شما بهتر است! برای مطالعه مقاله قبلی ما می توانید بر روی عنوان” اولین سوپرکار الکتریکی فرانسوی “کلیک کنید.

مقایسه خودرو
مقایسه خودرو
یکی از اصلی‌ترین عوامل وقوع تصادفات رانندگی خطاهای انسانی است. غذا خوردن هنگام رانندگی، صحبت با تلفن همراه، خواندن و نوشتن پیامک و… ازجمله اعمالی هستند که خطر تصادفات را به‌شدت افزایش می‌دهند. این خطاها و اشتباهات موجب کشته و زخمی شدن انسان‌های زیادی می‌گردند؛ اما درحالی‌که رانندگی انسان‌ها در حال بدتر شدن و تعداد خطاهای آن‌ها رو به افزایش است، سنسورها و الگوریتم‌ها درحال پیشرفت و بهتر شدن هستند و خودروهای خودران روزبه‌روز درحال نزدیک‌تر شدن به تولید انبوه هستند.
۲۰۱۵ Mercedes-Benz S65 AMG coupe
۲۰۱۵ Mercedes-Benz S65 AMG coupe

 

هرچند برای اینکه خودروهای خودران را بر روی خط تولید انبوه ببینیم زمان زیادی مانده است، اما حتی در حال حاضر هم تجهیزات ایمنی زیادی بر روی خودروهای تولیدی به‌صورت اجباری یا اختیاری نصب می‌شوند که از وقوع تصادفات جلوگیری می‌کنند. در زمان فعلی ترمز ABS و سیستم کنترل پایداری به‌صورت اجباری بر روی خودروها نصب می‌شود و در تعداد زیادی از خودروها هنگام خروج از لاین صندلی یا فرمان به لرزه درمی‌آید تا راننده را آگاه سازد. کروز کنترل تطبیقی نیز به‌طور خودکار فاصله ایمنی را با خودروهای جلویی حفظ می‌کند؛ و به‌تازگی ده سازنده، ترمز اضطراری خودکار را به‌صورت استاندارد بر روی محصولات خود نصب می‌کنند. تمامی این موارد نشان از آن دارد که با کمک تکنولوژی رانندگی روزبه‌روز در حال ایمن‌تر شدن است.
۲۰۱۶ BMW 750i xDrive
۲۰۱۶ BMW 750i xDrive
برای ارزیابی پیشرفت خودروهای خودران، ما چهار خودروی لوکس را که مجهز به بیشترین سیستم‌های ایمنی جهت کمک به راننده و برطرف کردن خطاهای وی شده‌اند را مورد ارزیابی قرار داده‌ایم. به‌طورمعمول آزمایش ما ترکیبی از آزمون جاده‌ای و ارزیابی تحقیقاتی و آزمایشگاهی است.
برای انجام این آزمون، هوش مصنوعی خودروها را به چالش کشیده‌ایم و برای اطمینان از صحت عملکرد کروز کنترل تطبیقی آن‌ها، یک فولکس‌واگن گلف را با سرعت‌های گوناگون در مقابل آن‌ها به حرکت درآوردیم. در این آزمایش تمرکز اصلی ما بر سیستم حفظ حرکت خودرو میان خطوط بود که هر چهار شرکت‌کننده نیمه خودران ما از آن سربلند بیرون آمده و با تکیه‌بر عقل الکترونیکی خود توانستند بجای راننده تصمیم‌گیری کنند.
۲۰۱۵ Tesla Model-S P85D
۲۰۱۵ Tesla Model-S P85D
این چهار خودرو را در مسافتی ۸۰ کیلومتری که ترکیبی بود از جاده‌های روستایی، بزرگ‌راه‌ها، جاده‌های دوطرفه و تقاطع‌ها مورد آزمون و مقایسه قرار داده‌ایم تا بفهمیم کدام‌یک درزمینهٔ رانندگی خودکار برتر از دیگران است.
۲۰۱۵ Infiniti Q50S
۲۰۱۵ Infiniti Q50S
اولین شرکت‌کننده آزمایش، اینفینیتی Q50S است. این خودرو به‌اندازه کافی هوشمند هست که بتواند اشتباهات راننده را اصلاح کند. به‌عنوان‌مثال هنگامی‌که خودروی جلویی سرعت خود را کم یا توقف کند، Q50S به‌طور خودکار ترمز می‌کند. کروز کنترل تطبیقی آن نیز همواره فاصله ایمن با خودروی جلویی را حفظ می‌کند؛ اما تنها ایراد کروز کنترل تطبیقی این ماشین این است که میزان فاصله آن با خودروی جلویی کمی کوتاه‌تر از دیگر شرکت‌کنندگان است. درحالی‌که در دفترچه راهنمای آن حفظ فاصله ۶۰ متری در سرعت ۹۶ کیلومتر در ساعت با خودروی جلویی ذکرشده است اما این فاصله در روز آزمون به‌طور قابل‌ملاحظه‌ای کمتر احساس می‌شد.
۲۰۱۵ Infiniti Q50S
۲۰۱۵ Infiniti Q50S
سیستم کمک‌راننده اینفینیتی نیز توسط دوربین نصب‌شده در جلوی آن کار می‌کند که این دوربین حتی در هوای بارانی هم عملکرد مناسبی دارد؛ اما در هنگام دور زدن در تقاطع‌ها کاملاً ضعیف عمل می‌کند به‌طوری‌که وقتی خطوط نشانگر کنار جاده در هنگام رسیدن به تقاطع پایان یافت، خودرو منحرف‌شده و با صدای هشداری از راننده خواست تا کنترل را به دست گیرد؛ بنابراین به این نتیجه رسیدیم که سیستم خودران اینفینیتی Q50S با قفل‌کردن بر روی خطوط کنار جاده فقط در مسیرهای مستقیم درست عمل می‌کند که این امر اصلاً خوب نیست.
۲۰۱۵ Infiniti Q50S
۲۰۱۵ Infiniti Q50S

 

مرسدس بنز نیز سه سال پیش با معرفی نسل ششم S کلاس و نصب سیستم Distronic Plus بر روی آن، به جمع نیمه خودران‌ها پیوست.
۲۰۱۵ Mercedes-Benz S65 AMG coupe
۲۰۱۵ Mercedes-Benz S65 AMG coupe
سامانه فعال حفظ حرکت میان خطوط نیز به‌صورت استاندارد بر روی مدل S65 و در قالب آپشنی ۲۸۰۰ دلاری بر روی مدل S550 نصب می‌گردد. در S63 هنگامی‌که حوصله چندانی برای رانندگی ندارید، با فشار دادن دو دکمه سامانه کروز کنترل تطبیقی و حفظ حرکت میان خطوط را فعال ساخته و دست‌های خود را از روی فرمان برمی‌دارید!
در کل سیستم دیسترونیک پلاس مرسدس بنز شگفت‌آور کار می‌کند و با استفاده از یک دوربین و پنج رادار خود خیلی کم در شب و یا هوای بارانی عملکرد خود را از دست می‌دهد.
۲۰۱۵ Mercedes-Benz S65 AMG coupe
۲۰۱۵ Mercedes-Benz S65 AMG coupe
در نسل جدید ب‌ام‌و سری ۷ دستیار فعال رانندگی به‌عنوان یک آپشن اختیاری ۳۶۰۰ دلاری قابل سفارش است.
۲۰۱۶ BMW 750i xDrive
۲۰۱۶ BMW 750i xDrive
البته در ب‌ام‌و نمی‌توان دست‌ها را به‌طور کامل از روی فرمان برداشت و برای عمل کردن سیستم کمک‌راننده باید حداقل نوک دو انگشت بر روی فرمان باشد. بعلاوه ۷۵۰i کاهی اوقات در پیدا کردن خطوط جاده دچار مشکل می‌شود درحالی‌که هیچ ایرادی در خطوط جاده وجود ندارد؛ اما علاوه بر ردیابی مسیرِ حرکت از روی خطوط جاده، می‌تواند برای حفظ مسیر حرکت از خودروی جلویی نیز پیروی کند.
۲۰۱۶ BMW 750i xDrive
۲۰۱۶ BMW 750i xDrive
سیستم کمک‌راننده ب‌ام‌و نیز در شب و یا هوای بارانی عملکرد کاملاً مناسبی دارد.
۲۰۱۶ BMW 750i xDrive
۲۰۱۶ BMW 750i xDrive
به‌طورقطع تسلا مدل S P85D پیروز این رقابت است. چراکه در حالت رانندگی خودکار از دقتی مشابه موشک‌های کروز برخوردار است! پکیج رانندگی خودکار تسلا که ۴۲۵۰ دلار قیمت دارد، با استفاده از یک دوربین و یک رادار، در هرزمانی که اراده کنید هدایت خودرو را در اختیار گرفته و می‌توانید با خیال راحت دست‌های خود را از روی فرمان بردارید. تسلا نیز همانند ب‌ام‌و راه خود را از دو طریق قفل روی خودروی جلویی و یا کنترل خطوط جاده پیدا می‌کند. اگر خودرو مشکلی در خواندن خطوط جاده داشته باشد هشداری بر روی صفحه‌نمایش آن مبنی بر در دست گرفتن فرمان به نمایش درمی‌آید و اگر خطوط جاده قطع شوند هشداری صوتی نیز به صدا درمی‌آید. اگر راننده به این هشدارها توجهی نکند، خودرو به‌صورت خودکار در کنار جاده متوقف‌شده و چراغ‌های فلاشر را روشن می‌کند. سیستم هدایت خودکار مدل S، مسیر حرکت را به‌دقت شناسایی کرده و کمترین انحراف از مسیر را دارد که این امر نیز امتیاز مثبت دیگری برای آن در برابر رقبایش به همراه دارد. همچنین ساخته تسلا تنها خودرویی است که به‌صورت خودکار می‌تواند تغییر لاین انجام دهد.
۲۰۱۵ Tesla Model-S P85D
۲۰۱۵ Tesla Model-S P85D
درنهایت می‌توان گفت سیستم‌های رانندگی خودکار رفته‌رفته در حال بهتر شدن هستند و در حال حاضر نیز از کارکرد قابل‌قبولی برخوردارند و بسیاری از اشتباهات راننده را تصحیح می‌کنند. در رابطه با نتیجه آزمون نیز همان‌طور که در بالا اشاره‌شده تسلا مدل S پیروز میدان است و پس‌ازآن به ترتیب ب‌ام‌و ۷۵۰i، مرسدس بنز S63 AMG و اینفینیتی Q50S رتبه‌های دوم تا چهارم را کسب می‌کنند.

 

۲۰۱۵ Tesla Model-S P85D
۲۰۱۵ Tesla Model-S P85D

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا